Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kurczak faszerowany bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały )
boczek wędzony 25dag
masło ziołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak faszerowany bekonem

Boczek pokroić na mniejsze kawałki i zrumienić na patelni(dość mocno,by był chrupki) Kurczaka umyć,osuszyć. Natrzeć od zewnątrz masłem ziołowym a do wewnątrz na przemian wkładać plasterek masła i kawałki boczku.Udka związać by nie rozłożył się w trakcie pieczenia. Posypać i wmasować w kurczaka mieszankę przypraw prymat.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (polałam jeszcze kroplą oliwy z oliwek) i w 200stopniach piec ok. godziny(przewracając go 2-3razy i podlewać sosem z pieczenia).Zostawić na 5min po upieczeniu by wchłonął soki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak