Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony królik ziołowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 tuszka
woda 2 szklanki
sól 1 łyżeczka z górką
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik ziołowy

Wodę mieszamy z solą, pieprzem i ziołami. W przygotowanej marynacie zanurzamy umytą wcześniej tuszkę z królika (wedle uznania można ją wcześniej pokroić na porcje) i odstawiamy na noc do lodówki. Na ok. godzinę przed planowanym obiadem tuszkę wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Podajemy z duszoną marchewką i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.11.2014 14:24
Królika robię i lubię w każdej wersji
IwonaDD 13.11.2014 13:55
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak