Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kotlet z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 duża sztuka
fasolka szparagowa 50 gram
papryka biała 1 sztuka
cukinia 1/2 sztuki
olej sezamowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kotlet z warzywami

Mięso umyć osuszyć porządnie. W kilku miejscach do około kotleta naciąć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Warzywa umyć i sprawić, tzn. z papryki wyciąć gniazdo nasienne a fasolce odkroić ogonki. Paprykę i cukinię pokroić w dużą kostkę. Fasolkę przekroić na pół. Przełożyć do miski. Dodać olej, sól oraz zioła i wymieszać. Odłożyć do lodówki na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Warzywa wyłożyć na dno naczynia do zapiekania a na wierzchu ułożyć kotlet. Posypać listkami Bazyli. Piec około 30 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.11.2014 07:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak