Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony kogut w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
śmietana 400 ml
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony kogut w śmietanie

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i dzielimy na kawałki. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie.
Krok 1 - pieczony kogut w śmietanie foto
2
Mięso obsypać kucharkiem oraz pieprzem do smaku, zalać je śmietaną. Nakryc naczynie folią aluminiową.
Krok 2 - pieczony kogut w śmietanie foto
3
Piec pod przykryciem ok 1,5 godziny w 180 stopniach z termoobiegiem. Podawać z ziemniakami i sałatką.
Krok 3 - pieczony kogut w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 30.05.2013 14:40
Nigdy nie jadłam koguta. Jestem bardzo ciekawa jak takie mięsko smakuje.
Monika58 27.01.2013 17:27
dobre
meg1984 27.01.2013 15:59
a kogucika to ja jeszcze nigdy nie jadłam
ONY_za_kare 27.01.2013 15:37
kogucik pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak