Pieczony karczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1,5 kg
  • czosnek

    1 główka
  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę, przyprawę do mięs, sól, olej wymieszać. Tak powstałą marynatą natrzeć umyte mięso i pozostawić na noc w lodówce.
Następnie pieczemy w rękawie spożywczym ok 1 godz w piekarniku o temperaturze 180 C
Podajemy z ziemniakami i surówką lub na zimno do chleba

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 25.02.2014 21:19
pycha mięsko
jordi 29.05.2013 12:37
smaczne mięsko
Beata23 18.05.2013 09:38
jedno z moich ulubionych
Maniek2 01.04.2013 21:52
bardzo pyszne
ankaryba 21.03.2013 07:59
smaczny :-)
Dorian 15.11.2012 08:00
pysznosc
IKrakowianka 14.09.2012 21:56
pyszne mięsko :)
dorotka0000025 01.09.2012 12:18
wyglada pysznie
caralajna 04.08.2012 08:20
nigdy nie piekłam takiego mięsa
Wacław 22.04.2012 10:57
lubie takie mięska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat