Pieczony karczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • marchewka

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kminek

    do smaku
  • czosnek ząbki

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek pokroić na kotlety, delikatnie zbić tłuczkiem. Posolić popieprzyć do smaku wysmarować wyciśniętym czosnkiem. Posypać kminkiem. Ułożyć w półmisku i polać oliwą. Pozostawić na jedna godzinę. Blachę piekarnika wysmarować oliwą, wyłożyć na nią mięso położyć miedzy nim obrana i przekrojona na połówki marchewkę i pokrojoną w ćwiartki cebulę. Piec w temperaturze 200 stopni. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 12.09.2011 10:53
super
Agnik 11.07.2011 12:00
mniam
gosia561 03.04.2011 10:43
wygląda smaowicie
banditka 21.03.2011 13:52
fajowy :)
jasiek 03.02.2011 00:00
super
gosia561 29.01.2011 20:13
apetyczne zdjęci
Adamorek 21.01.2011 23:36
ale znakomitości
jasiek 20.01.2011 22:48
ale smakołyki
caroline1983 01.08.2010 15:05
Napewno smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat