Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z łososia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pasta pomidorowa 3 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
masło do smaku
filet z łososia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z łososia

Trzy łyżki pasty pomidorowej ucieramy ze szczyptą soli, grubo mielonym kolorowym pieprzem, suszonym rozmarynem i bazylią oraz niecałą łyżeczką słodkiej papryki. Filet z łososia lekko nacinamy od góry i smarujemy powstałą pastą od strony bez skóry i zostawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie układamy filet w naczyniu żaroodpornym i układamy na nim kilka plasterków masła. Pieczemy ok pół godziny w piekarniku w 200º C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 26.01.2014 19:56
pychota!!!
iwi 23.01.2014 18:25
Pycha rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak