Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z kurczaka z boczkiem i sosem bbq pod serową pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 podwójne
sos barbecue do polania
ser żółty 40 dkg
sól do smaku
boczek wędzony 12 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z kurczaka z boczkiem i sosem bbq pod serową pierzynką

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z kostek i błon. Podwójne filety dzielimy na pojedyńcze piersi i każdy filet przekrawamy wzdłuż (ale nie do końca) w tzw. motylka
Krok 1 - Pieczony filet z kurczaka z boczkiem i sosem bbq pod serową pierzynką foto
2
Filety obsmażamy po dwie minuty z każdej strony na dwóch łyżkach oliwy. Boczek pokrojony w cienkie paski smażymy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach
Krok 2 - Pieczony filet z kurczaka z boczkiem i sosem bbq pod serową pierzynką foto
3
Pierś z kurczaka kładziemy na blasze, kładziemy 3 plasterki boczku, smarujemy sosem barbeque i posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się zarumieni. Podajemy z dowolnymi ziemniakami i surówką
Krok 3 - Pieczony filet z kurczaka z boczkiem i sosem bbq pod serową pierzynką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.04.2015 08:39
Wygląda apetycznie
Ela15 17.04.2015 08:38
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak