Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą

Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • ziemniaki

    4-5 duże
  • szynka

    lub boczek
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • ogórek

    chili korniszony
  • ser żółty

  • szczypiorek

Przyprawy

  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • jogurt naturalny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą
Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić, dodać czosnek i pokrojone ogórki. Pozostawić na patelni by smaki się przeżarły.
Krok 2 - Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą
Ziemniaki podgotować w mundurkach. Nie obierać. Wydrążyć środek pozostawiając ok 1 cm ścianki. Nałożyć farsz mięsny. Do dwóch ziemniaków wbić jajko.
Krok 3 - Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą
Piec w nagrzanym na 180 stopni piekarniku ok 20 minut. Na ostatnie 5 minut otworzyć piekarnik i ziemniaki beż jajka posypać tartym serem. Można włączyć funkcję "grill".
Ziemniaczki posypać szczypiorkiem. Podać z sosem jogurtowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzut

19.01.2015 20:42
dobry przepis na przekąske :)

dollce

19.01.2015 13:04
Fajna propozycja

wwwiolka

19.01.2015 12:09
Bardzo fajnie się prezentuje.

Iwusia

18.01.2015 20:34
zjadłabym :)

Beatris

18.01.2015 19:49
Apetycznie przygotowane ziemniaczki:)

Sroczka

18.01.2015 19:39
Ależ te ziemniaczki pysznie wyglądają.

Pani Domu

18.01.2015 19:33
bardzo fajny pomysł, super ziemniaczki

AgaS10

18.01.2015 19:31
ale pyszności:)

Kamil

18.01.2015 19:15
łooo... ten z jajkiem wygląda mega

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat