Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONY DOMOWY BOCZEK

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 6-8 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól do marynaty
pieprz do marynaty
boczek 2 surowy bez kości
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONY DOMOWY BOCZEK

Kroki postępowania

1
Robimy marynatę, łączymy wodę z solą, pieprzem, ziołami, liśćmi i zielem i wkładamy w nią boczki na 3 dni.
Krok 1 - PIECZONY DOMOWY BOCZEK foto
2
Po tych dniach wyciągamy boczki z marynaty robimy nacięcia nożem na samej górze, tak gęsto jak to się da. Wkładamy tam obrane i pokrojone kawałki ząbków czosnku.
Krok 2 - PIECZONY DOMOWY BOCZEK foto
3
Boczek wkładamy do blaszki i możemy obwinąć folią do pieczenia, rękawem (ja piekłam bez), co jakiś czas trzeba podlewać wytworzonym tłuszczem. Pieczemy od 1 1/2 do 2 godz. Pyszne na chlebek z domowym chrzanem.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PIECZONY DOMOWY BOCZEK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.07.2013 07:47
Domowy jest świetny :)
Iwusia 13.04.2013 23:23
bardzo apetycznie wygląda, chętnie bym skosztowała
wyattearp 13.03.2013 12:29
pyszności-uwielbiam
kasienka23 13.03.2013 07:23
super taki boczek!
Aannkaa82 12.03.2013 22:01
Super na pewno zrobię taki na świeta . Uwielbiam boczuś. No i co z tego że tłusty :)
jola1512 12.03.2013 21:17
To jest po prostu pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak