Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek w płatkach czosnkowych z czarnym pieprzem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczku wieprzowego 1,5 kg
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 łyżki
czosnek 1 głowka
czosnku granulowanego 2 łyżeczki
soli 2 łyżeczki
papryki słodkiej 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek w płatkach czosnkowych z czarnym pieprzem

Kroki postępowania

1
Boczek umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Boczek natrzeć solą i czosnkiem granulowanym.
Krok 1 - Pieczony boczek w płatkach czosnkowych z czarnym pieprzem foto
2
Na wierzchu mięsa kolejno układać czosnek na przemian z pieprzem.
Krok 2 - Pieczony boczek w płatkach czosnkowych z czarnym pieprzem foto
3
Boki mięsa natrzeć czerwona papryką. Olejem natłuścić delikatnie czosnek (żeby się nie spalił podczas pieczenia).
Krok 3 - Pieczony boczek w płatkach czosnkowych z czarnym pieprzem foto
4
Tak przygotowany boczek włożyć do rękawa (oczywiście do pieczenia) i piec w temp. 190 stopni C przez ok 90 min. na termoobiegu.
Krok 4 - Pieczony boczek w płatkach czosnkowych z czarnym pieprzem foto
5
Upieczony boczek podawać z musztardą i świeżym pieczywem.Smacznego.
Krok 5 - Pieczony boczek w płatkach czosnkowych z czarnym pieprzem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.11.2015 11:27
zapowiada się pyszne jedzenie
agnieszka131919 10.02.2014 12:58
rewelacyjny
Ania321 10.02.2014 12:22
musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak