Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek w marynacie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

boczku ze skórą 1,5 kg

Marynata

cebula duża 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
oleju 1/2 szklanki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 3 łyżeczki
liść laurowy Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
Owoc jałowca cały Prymat 3 ziarenka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
oregano
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek w marynacie

Ząbki czosnku wycisnąć przez praskę a cebulę drobno posiekać.
Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Wierz i boki boczku
natrzeć marynatą,przykryć folią.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni,ułożyć boczek na blasze i piec około
2 godzin, podlewając wodą w miarę potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.12.2016 10:50
pyszny boczuś
Smaczna_B 17.06.2015 16:29
Bardzo udany boczuś, palce lizać!
Futka 12.06.2015 11:04
Smakowity i aromatyczny boczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak