pieczony boczek rolowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    1,5 kg
  • ząbki czosnku

    10 szt
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Boczek nacieramy solą. Czosnek obieramy, ząbki dzielimy na pół.
Boczek nakłuwamy nożem i w każde nakłucie wkładamy ząbek czosnku. Staramy nakłuwać gęsto, ponieważ im więcej czosnku tym będzie smaczniejszy.
Naczosnkowany boczek zwijamy w rulon związujemy sznurkiem. wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.03.2016 21:38
smacznie wyglada
Damiano 30.03.2016 19:33
ekstra boczuś
Łukasz15 30.03.2016 19:01
Uwielbiam taki boczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat