Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony boczek rolowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek surowy 1,5 kg
ząbki czosnku 10 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony boczek rolowany

Boczek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Boczek nacieramy solą. Czosnek obieramy, ząbki dzielimy na pół.
Boczek nakłuwamy nożem i w każde nakłucie wkładamy ząbek czosnku. Staramy nakłuwać gęsto, ponieważ im więcej czosnku tym będzie smaczniejszy.
Naczosnkowany boczek zwijamy w rulon związujemy sznurkiem. wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.03.2016 21:38
smacznie wyglada
Damiano
Damiano 30.03.2016 19:33
ekstra boczuś
Łukasz15 30.03.2016 19:01
Uwielbiam taki boczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak