Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek czosnkowo cebulowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek kilka ząbków
zupa cebulowa
sól, pieprz
boczek kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek czosnkowo cebulowy

Plastry boczku rozbić, poprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w blaszce na natłuszczonym papierze do pieczenia. Posypać zupą cebulą, oraz rozłożyć na nich plasterki czosnku. Dodatkowo wlać na blaszkę ok 2 łyżek wody. Przykryć folią aluminiową. Piec ok 35 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 04.04.2011 09:41
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak