Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony Boczek Cioci Marylki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1,5kg
oliwa 1,5łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2łyżeczki
czosnek 6ząbków
majeranek 2łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony Boczek Cioci Marylki

Kroki postępowania

1
Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy paprykę, sól, pieprz i oliwę. Mieszamy
Krok 1 - Pieczony Boczek Cioci Marylki foto
2
Nacieramy boczek naszą marynatą i posypujemy majerankiem z obu stron.
Krok 2 - Pieczony Boczek Cioci Marylki foto
3
zawijamy boczek jak roladę i owijamy sznurkiem. zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki naokoło 6h. ( mój boczek marynował się 12h
Krok 3 - Pieczony Boczek Cioci Marylki foto
4
Nagrzewamy piekarnik do 180st C na 1,5h.I wkładamy boczek. Po upłynięciu tego czasu zdejmuję pokrywę naczynia żaroodpornego i piekę jeszcze 30minut.
Krok 4 - Pieczony Boczek Cioci Marylki foto
5
Smacznego!!!
Krok 5 - Pieczony Boczek Cioci Marylki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 05.09.2015 10:22
wygląda wyśmienicie!
monika141 10.04.2015 19:03
pyszny na kanapkę
Małgorzata Pin 09.04.2015 16:27
Podobny boczek mięliśmy na święta i był bardzo smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak