Pieczony boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 główka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 listki
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    1 do smaku
  • boczek

    2 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek myjemy, nacieramy Kucharkiem, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, zielem angielskim , jedną część boczku smarujemy musztardą na wierzch kładziemy liść laurowy. Boczek rolujemy i zawijamy nitką . Boczek wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku o. 2 godzin w temp. 180c.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat