Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
musztarda 3 łyzki
miód 1 łyżka
majonez 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
estragon 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek

Majonez , musztardę , ketchup , miód mieszamy i dodajemy wszystkie przyprawy. Pod koniec pieczenia można rozciąć folię aby go przypiec. Wkładamy go do rękawy do pieczenia i zawiązujemy. Taki wkładamy na 12 h do lodówki. Po tym czasie pieczemy boczek przez 1,5 h w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 01.01.2015 22:50
Ja dziś 2 boczki upiekłam :) w troszkę innej marynacie, bo bez majonezu a z rozmarynem
Mama niejadka 01.01.2015 21:13
Super mięsko
R'n'G Kitchen 01.01.2015 18:13
Uwielbiam takie jedzenie! Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak