Pieczony Boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płat surowego boczku bez skóry

    2 kg
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek opłukac, osuszyć, czosnek obrac ppzrcisnąc przez praske i wymieszac z solą i natrzec tym boczek, przyprawic pozostałymi przyprawami: pieprzem, odrobina Kucharka, papryką mielona, zwinąc w ciasny rulon i obwiązac dratwą, wstawic na noc do lodówki, nastepnego dnia wkładamy do piekarnika na 2 godz w 180 stop.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 27.10.2016 19:36
wygląda bardzo apetycznie
magduś83 12.10.2014 22:41
rewelacja!!!!
gacopierz23 05.04.2014 09:06
taki domowy - wspaniały
ppaulina 10.03.2014 10:52
wygląda świetnie
Aannkaa82 18.11.2013 21:34
Uwielbiam boczuś :)
treonina 15.06.2013 22:28
świetny przepis!
Rafał10 03.06.2013 18:09
Wprost idealny :) Uwielbiam takie domowe pieczenie :)
magduś83 11.05.2013 15:55
bardzo smakowicie wygląda :)
Alex_M 01.05.2013 13:37
pyszny boczus :)
Ewa104 29.04.2013 07:23
Kiedyś piekłam czasami takie boczki.Tylko używałam więcej przypraw do natarcia.Teraz tylko popatrzę,będzie zdrowiej i mniej kalorycznie,bo wszystkie postanowienia dostaną w łeb.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat