Pieczony boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • czosnek

  • przyprawa do gyrosa

  • majeranek

  • boczek

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso należy wymoczyć godzinę w zimnej wodzie, następnie ułożyć na blaszce i doprawić(u nas preferujemy mocno doprawione mięsa, dlatego przypraw nie żałowaliśmy). Można także miejscami powtykać całe ząbki czosnku.

Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, kilkakrotnie nakłuwamy rękaw wykałaczką i pieczemy około 1.5 godz. w temp. 200o

Ot i cała filozofia :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 11.07.2012 23:16
lubie, zwłaszcza jak chudy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat