Pieczony boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • marynata

    :
  • woda

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek moczymy we wcześniej przygotowanej marynacie : na 1 litr wody 3 łyżki soli. Wymoczony boczek posypujemy przyprawami : zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa, papryka mielona ,rozmaryn, majeranek i kucharek. Mięso przyprawione wykłądamy na blachę i pieczemy około 2 godz, w zależności od grubości boczku.
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 18.06.2013 21:14
Nie ma to jak taki domowy boczek!
aisza1 11.03.2013 10:59
też piekę sama
Bernadeta1 03.03.2013 00:16
jest bardzo smaczny
EmciaPichci 08.01.2013 20:11
pycha!
Piotr-21 21.05.2012 22:27
pycha
dianix 01.05.2012 19:32
szczególnie świeży
Norgiusz 19.04.2012 07:24
super!
ewaa 14.04.2012 22:35
smaczny
Ewelina47 13.04.2012 13:45
pieczony boczuś najlepszy
Robert10 13.04.2012 05:07
apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat