Pieczony boczek.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony boczek. foto
Mięso przekroić w pół i rozbić tłuczkiem.
Krok 2 - Pieczony boczek. foto
Przyprawić solą czosnkową i ziołami prowansalskimi i plasterkami czosnku. Zwinąć i spiąć wykałaczkami lub związać nicią.
Krok 3 - Pieczony boczek. foto
Włożyć w rękaw do pieczenia i piec ok 2 godzin.
Krok 4 - Pieczony boczek. foto
Po 1 godzinie rozciąć folię do pieczenia i piec dalej.
Krok 5 - Pieczony boczek. foto
Bardzo dobrze smakuje na ciepło lub na zimno jako obkład do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 10.03.2012 13:37
lubię to
malaczarna23 07.03.2012 09:15
wspaniały
kasienka23 23.02.2012 19:46
ale smacznie wygląda...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat