Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 i 1/2 kg w miarę chudego boczku
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
sól 2 łyżeczki
świezo zmielony pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek

Boczek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Posypać przyprawą do gyrosa i zawinąć w folię .Wstawić do lodówki na kilka godzin,a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec boczek przez pół godziny .Potem obrócić na drugą stronę i piec drugie pół godziny. Po wystygnięciu pokroić w plasterki i podawać jako dodatek na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.08.2012 17:36
lubię
MagdaXXX 28.05.2012 21:16
idealny na kanapki
PaniMISIOWA 28.05.2012 19:38
apetyczny, ale kaloryczny...
ziutula
ziutula 08.03.2012 21:27
lubię pieczony boczuś...
smakowita 11.02.2012 14:24
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Niunia 26.09.2011 08:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak