Pieczony boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • boczek

    1,5 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek wrzucamy do garnka z wodą, w celu rozmrożenia. Kiedy jest już miękki, płuczemy go i przyprawiamy obficie z obu stron. Następnie zwijamy mięsko w roladkę, ciasno owijamy sznurkiem i mocno go związujemy. Przyprawiamy boczek jeszcze z wierzchu i wstawiamy do piekernika do temp ok.200* na 1,5 godzinki. Z upieczonego boczku zdejmujemy sznurek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 21.08.2011 15:51
smaczny boczuś, zwłaszcza jak chudy:)
halina17 21.08.2011 12:45
smaczny boczek
smakoszek 21.08.2011 10:03
świetny,bo swojski:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat