Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony antrykot z wołowiny z sosem barbecue, zielonym groszkiem i pomidorami
Wszystkie składniki sosu barbecue dokładnie połączyć, doprawić do smaku, a następnie sos odstawiamy do przegryzienia.
Zamarynowane antrykoty obsmażamy z obu stron na grillu lub patelni ryflowanej, podczas smażenia doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem. Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 5 - 8 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika mięso zostawiamy na chwilę, aby soki się wchłonęły, a następnie kroimy w cienkie plastry.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i pozostawiamy tylko miąższ, który kroimy w kostkę. Groszek rozmrażamy i podsmażamy go na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory - całość smażymy około 3 minut.
Stek podajemy z groszkiem i sosem barbecue. Życzę smacznego :)