Pieczony ananas z kokosową kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas świeży

    1 szt
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • rum

    60 ml
  • kruszonka

  • mąka pszenna

    1/2 szkl
  • cukier

    1/4 szkl
  • masło

    50 g
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony ananas z kokosową kruszonką foto
Składniki kruszonki umieścić w miseczce i rozetrzeć w palcach. Masło powinno być dobrze schłodzone. Wstawić do lodówki.
Krok 2 - Pieczony ananas z kokosową kruszonką foto
Ananasa rozkroić na pół. Wyciąć nożem twardą część, która biegnie przez sam środek. Za pomocą metalowej łyżki do wycinania kulek wydrążyć miąższ.
Krok 3 - Pieczony ananas z kokosową kruszonką foto
Miąższ wymieszać razem z miodem i rumem.
Krok 4 - Pieczony ananas z kokosową kruszonką foto
Napełnić ananasa przygotowaną mieszanką. Posypać kruszonką.
Krok 5 - Pieczony ananas z kokosową kruszonką foto
Piec w temperaturze 200*C przez 40min. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 07.04.2014 17:49
rewelacyjny deser
norweska20 27.02.2014 00:13
bardzo podoba mi się ten pomysł
Kolorowa 25.02.2014 08:28
Świetny pomysł !
fotoviderek 21.02.2014 07:47
Cudnie wygląda :)
Kuchenka 16.02.2014 20:51
gratuluję pomysłu!!!
IwonaDD 14.02.2014 18:54
rewelacyjny pomysł!
Alex_M 14.02.2014 17:45
fajny pomysł, ananas z kokosem to super połączenie :)
Łucja 13.02.2014 21:41
wygląda wspaniale :)
caralajna 13.02.2014 20:32
fantastyczny deser, jestem pod wrażeniem pomysłu
gusia1000 12.02.2014 23:56
Pyszności. Super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat