Pieczonki z mięsem i surówka

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Dziś na obiad polecam oto taki zestawik.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Obiad

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • Kucharek

    1 łyżeczka
  • pałki z kurczaka

    6 sztuk
  • olej

    1 szklanka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    3 łyżeczki
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka

Surówka

  • kapusta kiszona

    0.3 opakowanie
  • marchewka

    3 szt.
  • pieprz

    2 szczypty
  • cukier

    2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżeczki
  • szczypiorek posiekany

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Ziemniaki obieramy kroimy w grubą kostkę, myjemy. Układamy na dużej blaszce, polewamy oliwą i opruszamy przyprawami.


2. Pałeczki z kurczaka myjemy, polewamy oliwą i również opruszamy przyprawami. Wykładamy na ziemniaki, pieczemy razem 80 minut w 170C.


3. Surówka: Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy i przekładamy do miski. Marchewki myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek cienko kroimy. Łączymy wszystko z kapusty. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat