Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonki Eli z karkówką i boczkiem
Przygotowanie mięsa:
Przygotowanie pozostałych składników:
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w grubsze plastry (małe) lub w pół plastry (większe).
karkówka wieprzowa | 140 dag |
boczek wędzony | 80 dag |
kapusta biała | 1 główka |
ziemniaki | 150 dag |
marchewki | 4 szt. |
cebula | 1 kg |
olej rzepakowy | 8 dużych łyż. |
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat | 1 duża łyż. |
Karkówka z grilla Prymat | 1 duża łyż. |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 duża łyż. |
Czosnek suszony Prymat | 1 duża łyż. |
olej rzepakowy | 100 ml |
Grill przyprawa klasyczna Prymat | 2 duże łyż. |
Czosnek suszony Prymat | 1 duża łyż. |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w grubsze plastry (małe) lub w pół plastry (większe).
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: