Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonka z szynki z cebulą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula biała 4 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
pieczarki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonka z szynki z cebulą i pieczarkami

Umyte i osuszone mięso dzielimy na kotlety. Każdy posypujemy solą, pieprzem, papryką i rozbijamy. Kotlety nie powinny być zbyt duże. Każdy smażymy na oleju na rozgrzanej patelni. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją odrobiną cukru. Usmażoną przekładamy do mięsa. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Jeśli są małe wystarczy pokroić je na ćwiartki. Na patelnię dodajemy łyżkę masła i przekładamy pieczarki. Chwilę je podsmażamy. Dodajemy je do mięsa. Naczynie powinno być wysmarowane olejem. Mięso z warzywami podlewamy odrobiną wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.01.2017 15:50
Pyszny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak