Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonka najlepsza

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
kumin 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonka najlepsza

Schab myjemy i osuszamy np papierowym ręcznikiem. W moździerzu ucieramy kumin i kolendrę z olejem oraz ze sporą szczypta soli i pieprzu. Powstałą papka przyprawową nacieramy mięso. Schab do lodówki na dobę. Po tym czasie schab wkładamy do rękawa do pieczenia, zaciskamy i pieczemy 60-70 min w160st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 04.01.2015 19:05
dziękuje :)
ada.la 20.12.2014 22:26
wygląda pysznie
Ola1984 19.12.2014 13:13
Pyszna porcja mięska : )
monika141 18.12.2014 11:21
pyszny domowy schabik
RenataZ-et 18.12.2014 10:20
super mięsko
Wiktoria29 18.12.2014 10:17
ale smakowicie wygląda to mięsko
molanka 18.12.2014 10:14
domowe wędliny są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak