Pieczone ziemniaki z twarożkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • ser twarogowy

    10 dag
  • cebula posiekana

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • krem chrzanowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozetrzeć z cebulą, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać 2 łyżki Kremu chrzanowego Smak.

Ziemniaki starannie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć Przyprawą do grilla Prymat. Każdy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem i włożyć między węgle w grillu. Piec 40-50 min. do miękkości. Następnie odwinąć z folii, przekroić na pół i wyjąć łyżeczką część miąższu przy pozostawieniu dość grubych ścianek. Masę serowo-chrzanową rozetrzeć z wyjętym miąższem i napełnić tą masą wydrążone ziemniaki. Podawać do mięs lub ryb z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 03.01.2019 17:23
Muszę zrobić takie ziemniaki na piątkowy obiad :)
bietka 02.01.2019 16:19
Proste i bardzo smaczne :)
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 14:25
Smacznie i pomysłowo;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat