Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki z nadzieniem cebulowo-śledziowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
śledzie 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
olej 7 łyżek
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki z nadzieniem cebulowo-śledziowym

Ziemniaki w skórkach dokładnie umyć, najlepiej używając do tego szczoteczki. Następnie podpiec je w piekarniku aż do zmięknięcia i zarumienienia (temp. 190 stopni).

Cebulę obrać i pokroić w cienkie pierścienie. Śledzie odsączyć z nadmiaru oleju i pokroić w drobne trójkąty. Następnie pokrojone śledzie wymieszać z pierścieniami cebuli, przyprawiając je przy tym pieprzem. Całość następnie zalać olejem i odstawić do lodówki na około 120 minut.

Upieczone ziemniaczki na wierzchu lekko nadkroić wzdłuż i napełnić je przygotowanym cebulowo-śledziowym farszem.

Smacznego ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gemini 13.03.2012 09:25
fajny sposób
Iwona45 15.12.2011 08:38
super
Wojt@s
Wojt@s 20.11.2011 00:20
muszę spróbować ;-)
piter 06.11.2011 23:52
ciekawy pomysł na ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak