Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki w chrzanie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 6 sztuk
boczek parzony 80 g
chrzan 6 lisci
sól do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki w chrzanie

Młode ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą ,gotować w osolonym wrzątku 10 minut . Odcedzić z wody przestudzić zrobić z jednej strony nacięcia-uważać aby ziemniaki się nie rozpadły,w nacięcia włożyć cienkie paseczki pokrojonego boczku,posolić do smaku,posypać przyprawą do ziemniaków zawinąć w świeże liście chrzanu,a następnie w folię aluminiową. Piec w piekarniku do miękkości lub grillować na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 28.06.2014 23:12
Super ziemniaczki
mysza75 28.06.2014 17:58
fajne i szybkie mniam
Zdzisław 28.06.2014 11:18
smaczna i pożywna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak