Pieczone ziemniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 średniej wielkości
  • szynka

    8 plastrów (szwarcwaldzkiej)
  • boczek wędzony

    4 plastry
  • Musztarda sarepska Prymat

  • ząbki czosnku

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać ,umyć ,przekroić na pół,czosnek obrać pokroić w plasterki. Na jedną połówkę dodać po plasterku boczku i kilka plasterków czosnku.
Drugą połówkę posmarować musztardą.
Obie połówki połączyć i spiąć wykałaczką. Owinąć dwoma plastrami szynki.
Następnie owinąć w folię aluminiową ,piec w temp. 150 stopni przez 90 min ,pod koniec pieczenia otworzyć folię i piec w temp 200 stopni przez 10 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jusiaa 11.11.2014 17:33
I to jest dobre :)
Renataj 11.11.2014 16:35
Zwykłe ziemniaczki a jak pysznie przygotowane.
luna76 11.11.2014 16:09
fantastycznie wyglądają :)
gosia561 11.11.2014 13:43
ale pysznie zawinięte
Aleksandra/Olcia 11.11.2014 11:59
uwielbiam mniam
Kasiaaaaa 11.11.2014 11:53
uwielbiam takie ziemniaczki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat