Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
czosnek 1 ząbek
oliwa
mesełko koperkowe 4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki

Ziemniaki wyszorować miękką szczoteczką pod bieżącą wodą. Przełożyć do osolonej wody i gotować ok. 20 minut, odcedzić, osuszyć. Czosnek obrać i drobniutko posiekać lub przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem. Każdy ziemniak skropić obficie przygotowaną oliwą i zawinąć w folię. Piec ok. 20 minut na gorącym ruszcie. Po upieczeniu ziemniaki odwinąć z folii, naciąć wzdłuż, w środku każdego umieścić łyżeczkę masła utartego z drobno posiekanym koperkiem lub innymi ziołami, np. rozmarynem, udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.03.2011 10:15
smaczne
Iwona51
Iwona51 18.12.2010 23:52
ciekawe czy dobre
buksiak12 29.08.2010 14:50
mniam mniam
buksiak12 29.08.2010 14:50
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:17
przepis godny wypróbowania
Dorota71 29.08.2010 14:17
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:26
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 29.08.2010 13:26
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak