Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z ziołami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
czosnek
Rozmaryn suszony Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z ziołami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę lub w ćwiartki. Przekładamy do garnka delikatnie solimy, dodajemy również troszkę przypraw. Kiedy ziemniaczki będą delikatnie miękkie, odcedzamy.
Krok 1 - Pieczone ziemniaczki z ziołami foto
2
Na blachę wyłożoną folią aluminiową i skropioną olejem wykładamy ziemniaczki. Ponownie solimy i posypujemy przyprawami. Dodajemy kilka ząbków czosnku i jak w moim przypadku świeżą bazylię. Nagrzewamy piekarnik do temp 200C z funkcją opiekacza i zapiekamy w zależności do upodobań na kolor złoty - mniej lub bardziej:)
Krok 2 - Pieczone ziemniaczki z ziołami foto
3
Ziemniaczki idealnie pasują do dań mięsnych.

Smacznego.
Krok 3 - Pieczone ziemniaczki z ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak