Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z pepperoni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
olej 4 łyżki
pepperoni 1/2 sztuki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki z pepperoni

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić. Do oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Marynatę wlać do ugotowanych ziemniaków. Delikatnie wymieszać, żeby marynata pokryła wszystkie ziemniaki. Ziemniaki rozłożyć w naczyniu do zapiekania. Zapiekać je w 250 stopniach przez ok. 30 minut. Podczas pieczenia ziemniaki kilka razy delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 25.10.2014 12:08
pyszne i aromatyczne
Sroczka 25.10.2014 11:43
Bardzo lubię takie ziemniaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak