Pieczone żeberka z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    1 łyżeczka
  • suszony majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • czosnek Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.

Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki, myjemy, osuszamy.

Sól, paprykę słodką i ostrą, czosnek, majeranek, pieprz mieszamy z olejem.

Do rękawa przekładamy, cebulę pokrojoną w piórka, mięso i ziemniaki, łączymy z sosem i zamykamy. Całość zapiekamy 40 min w 180°C.

Podajemy z kapustą kiszoną zasmażaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 30.01.2017 16:25
Fajne danie
Agnieszka-87-25 30.01.2017 15:41
wysmienite jedzonko
anka1988 30.01.2017 15:04
soczyste żeberka
Wiesława1 30.01.2017 14:48
pyszna propozycja
agaK. 30.01.2017 13:15
Soczyście pyszne:)
Wafelek2601 30.01.2017 13:14
Pyszny obiad
Edith85 30.01.2017 13:00
Super wyglądają
agnieszka214 30.01.2017 12:52
tak pyszny obiad mogłabym zjesc
jan_mag 30.01.2017 12:51
Super smaki :)
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 12:42
Ależ pyszne danie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat