Pieczone żeberka z młodymi ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • ziemniaki młode

    12 szt.
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do żeberek

  • czosnek

  • papryka słodka

  • papryka ostra

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć,pokroić na porcje.Doprawić solą,pieprzem,papryką i czosnkiem.Skropić olejem,wymieszać,odstawić na 1 godzinę.Młode ziemniaki dokładnie umyć,jeżeli są zbyt duże przekroić na pół.Doprawić solą,czosnkiem i słodką papryką.Skropić olejem,wymieszać i również odstawić na godzinę.Na blachę lub naczynie żaroodporne rozprowadzić dwie łyżki oleju,wyłożyć żeberka wraz z ziemniakami,przykryć folią aluminiową i piec w 180*C ok.godziny.Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze przez pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 10.12.2011 20:35
smaczne
Misiek1 20.05.2011 10:38
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat