Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
koper włoski - nasiona 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
miód spadziowy 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
olej rzepakowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie

Koper włoski, sól, paprykę, pieprz i czosnek, rozcieramy w moździerzu.
Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z moździerza, składniki dokładnie łączymy.
Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki.
Mięso marynujemy przez noc w marynacie.
Pieczemy w 180°C przez 45 min, co jakiś czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.05.2017 18:33
apetyczne te żeberka :-)
Renata9 17.05.2017 22:13
Bardzo dobry obiadek
Bernadeta1 17.05.2017 19:49
smaczne mięsko
cukiereczek 17.05.2017 17:24
takie żeberka to i ja ze smakiem zjem
Habibi 17.05.2017 15:34
Dobrych żeberek nigdy nie odmówię :)
olkaaa 17.05.2017 14:49
bardzo fajne
dodi 17.05.2017 13:05
pysznie wyglądają
Konczi 17.05.2017 11:55
Pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak