Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE ŻEBERKA POD PIERZYNĄ ZIÓŁ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe ok.700 g
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
oliwa 3-4 łyżki
cząber do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE ŻEBERKA POD PIERZYNĄ ZIÓŁ

Kroki postępowania

1
Żeberka z dużą ilością mięsa przekładamy w brytfankę, robimy nacięcia i w nie wkładamy kawałki czosnku. Rozkładamy liście i ziele.
Krok 1 - PIECZONE ŻEBERKA POD PIERZYNĄ ZIÓŁ foto
2
W kubku rozpuszczamy kostkę w oliwie, dodajemy wszystkie zioła, mieszamy i polewamy po żeberkach. Mięso odstawiamy do lodówki na pół godz.
Krok 2 - PIECZONE ŻEBERKA POD PIERZYNĄ ZIÓŁ foto
3
Następnie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. godz. od czasu do czasu polewamy tłuszczem.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PIECZONE ŻEBERKA POD PIERZYNĄ ZIÓŁ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 16.10.2012 15:42
super,apetycznie wyglądają
emeslive 16.10.2012 15:25
Aromatyczne, apetyczne - jednym słowem super!
ziutula
ziutula 16.10.2012 14:58
pyszności na talerzu...
barbara11561 16.10.2012 14:47
bardzo apetycznie wyglądają
wiola333 16.10.2012 14:08
znakomite
miki47 16.10.2012 14:03
bogactwo przypraw i będzie smacznie
miki47 16.10.2012 14:03
smakowicei wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak