Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone żeberka na i pod kołderką z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,20 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
Majeranek suszony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone żeberka na i pod kołderką z kiszonej kapusty

Żeberka opukujemy,kroimy na kawałki,opruszamy przyprawami:kucharek,majeranek,papryka i czosnek.W naczyniu żaroodpornym wykładamy leciutko wyciśniętą kapustę kiszoną,posypujemy ją majerankiem i układamy na niej żeberka.Następnie żeberka ponownie przykrywamy kapustą kiszoną i delikatnie posypujemy majerankiem.Pieczemy przez około 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 02.05.2013 22:18
fajne danie
Marta11 02.05.2013 22:11
robie cos podobnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak