Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone żeberka na brukselce z sosem musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 700 g
żeberka 500 g
musztarda dijon 1 łyżka
śmietana kremowa 30% 1 łyżka
ocet balsamiczny
sos sojowy
sól
rozmaryn
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone żeberka na brukselce z sosem musztardowym

1. żeberka przyprawić octem balsamicznym, sosem sojowym, solą, pieprzem, papryką, tymiankiem i rozmarynem,
2. odstawić na chwilę do lodówki,
3. brukselkę gotować w osolonej wodzie 10 min, odcedzić, przelać zimną wodą,
4. żeberka obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni,
5. do pozostałego po smażeniu tłuszczu dodać musztardę, śmietanę, tymianek i rozmaryn oraz troszkę wody,
6. zagotować i mieszać aż powstanie jednolity sos,
7. do naczynia żaroodpornego włożyć brukselkę, polać połową sosu,
8. następnie ułożyć żeberka i wylać resztę sosu,
9. piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.09.2013 15:22
Wygląda rewelacyjnie
rosik93 03.04.2012 21:53
mniam
cukiereczek 18.09.2010 08:28
żeberka i brukselkę poproszę
SmacznaPyza 11.09.2010 20:57
same żeberka poproszę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak