Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1,5 kg żeberek wieprzowych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki miodu
2 łyżki oleju rzepakowego
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki wody
4 ząbki czosnku
2 łyżki oregano
starta, na najmniejszych oczkach, skórka z całej cytryny
sok z 1 cytryny
1 łyżka ostrej papryki w proszku
2 liście laurowe
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka

Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Z reszty składników robimy marynatę. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Żeberka razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.02.2017 08:57
wyglądają pysznie
Ada-Gaba 17.02.2017 12:26
bardzo apetyczne
jan_mag 17.02.2017 10:46
Świetna propozycja
w mojej kuchni 16.02.2017 18:26
pyszne danie obiadowe
Mniam 16.02.2017 11:45
Już sobie wyobrażam jakie muszą być smaczne :)
Edith85 16.02.2017 11:43
Super wyglądają
wwwiolka 16.02.2017 11:30
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak