Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
czosnek 0.5
ziele angielskie
olej 150 ml
Majeranek suszony Prymat
rozmaryn
Kucharek przyprawa uniwersalna
Bazylia suszona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebule 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka

czosnek obieramy i zgniatamy, dajemy kilka listków laurowych i ziela, dużo pieprzu ok pół łyzeczki soli i pół łyzki kucharka (uniwersalnego i w płynie), garstke majeranku, sporo bazyli i szczypte rozmarynu, dajemy tez sporą ilosc ziół prowanslaskich i to wszystko mieszamy z olejem. Nacieramy tym poporcjowane mieso i odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzien pieczemy w temp 170* przez ok 1,20h. 15 minut przed koncem pieczenia dodajemy cebulki pokrojone w prążki. Tłuszczem i cebulką polewamy ziemniaki do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 10.08.2012 20:30
pewnie pyszne
rjustysia 08.07.2012 12:08
Skusiłabym się na takie żeberka :)
Anna152 11.02.2012 08:20
pycha
bernadetta2 28.09.2011 08:25
super
Krystyna32 12.03.2011 06:47
pycha
MAR3STA 11.03.2011 16:25
fajne widać, że tłuszczyk świetnie sie wytopił;)
Emilia22 09.03.2011 14:29
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak