Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka
Żeberka myjemy, osuszamy, nakłuwamy.
Sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem oraz solą i pieprzem. Marynujemy 12 godzin.
Pieczemy 90 minut w 180°C.
żeberka wieprzowe | 1 kilogram |
sos barbecue | 4 łyżki |
ząbki czosnku | 2 sztuki |
olej słonecznikowy | 50 mililitrów |
Żeberka myjemy, osuszamy, nakłuwamy.
Sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem oraz solą i pieprzem. Marynujemy 12 godzin.
Pieczemy 90 minut w 180°C.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: