Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa w żółtym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
fasolka szparagowa 250 g
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa w żółtym sosie

Ziemniaki ugotowane, papryka pokrojona w drobne paski, fasolka szparagowa pocieta drobno. Wszystkie warzywa wykładamy na blaszkę i pieczemy aż ziemniaki będą chrupiące. Sos - śmietana i duża ilość przypraw - curry, kardamon, kurkuma, gałka muszkatołowa mieszamy, dodajemy odrobinę oliwy z oliwej. Ja dodałam odrobine jeszcze papryki słodkiej. Warzywa polewamy sosem i podajemy z sałatami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 25.06.2014 16:10
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak