Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
pomidory 3 sztuki
masło 4 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
pietruszka zielona 1 łyżeczka
sól
pieprz
oliwa 5 łyżek
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa w ziołach

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry,bakłażana ze s2órą kroimy w talary,paprykę przekrawamy na pól i usuwamy nasiona.Na blasze układamy wszystko wraz z pomidorami(których nie obieramy)
Masło dobrze zmrożone miksujemy z ziołami solą i pieprzem powstanie taka jednolita pasta.Pastę roztapiamy w rondelku i znowu miksujemy,dodając oliwę. polewamy nią warzywa.Zapiekamy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.C.
Tak upieczone warzywa można wykorzystać na wiele sposobów;podawać z tostami czosnkowymi;można pokroić na pizze;można zmielić dodać jajko i mięso mielone i zapiec jako pasztet.Możliwości jest wiele:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 24.11.2012 15:13
dobry dodatek
bietka 23.11.2012 23:18
smaczne
rosik93 23.11.2012 22:30
super
Goya 23.11.2012 22:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak