Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
marchew 2 szt.
kalafior 1/2 szt.
cukinia 1 szt.
bakłażan 1 szt.
sól
rozmaryn świeży 1 gałązka
rozmaryn 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone warzywa

wszystkie warzywa obrać i umyć,cebule pokroić na ćwiartki,marchew,cukinię,bakłażana na plastry 2 cm.kalafiora na różyczki.Wysmarować blachę oliwą,do miski wlać łyżkę oliwy wsypać posiekany rozmaryn,sól wymieszać połączyć z warzywami i wszystko wylać na natłuszczoną blachę.Wstawić do piekarnika na 170st.i piec ok.25min.Po upieczeniu wyłożyć na półmisek i udekorować posiekaną natką,podawać z bagietką.jeśli nie mamy świeżego rozmarynu możemy zastąpić suszonym dlatego w składnikach podałam 2 rodzaje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.01.2014 12:28
bardzo smaczne
caralajna 27.08.2012 07:43
lubię takie, zwłaszcza z rozmarynem
ilka_86 30.07.2012 08:58
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak