Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone warzywa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory koktajlowe (czerwone) 1/2 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cukinia 2 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
bakłażan
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone warzywa

Warzywa z wyjątkiem pomidorków kroimy na duże kawałki ,cukinie i bakłażana posypujemy solą i umieszczamy w durszlaku pod obciążeniem aby wyciekł z nich nadmiar gorzkawego smaku,po osączeniu osuszamy.Warzywa doprawiamy posiekanym czosnkiem i posiekanymi listami bazylii,polewamy oliwą i wszystko dokładnie mieszamy.a następnie wykładamy na płaską blachę do pieczenia,warzywa posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.06.2011 00:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak