Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udźce z nutą imbiru z dodatkiem ryżu z groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

udziec z kurczaka 1 kg
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
imbir
oliwa o smaku cytryny

Dodatkowo

ryż 150 g
groszek mrożony 0,5 szklanki
marchewka suszona 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udźce z nutą imbiru z dodatkiem ryżu z groszkiem

Udźce dokładnie myjemy i doprawiamy wszystkimi przyprawami, przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą czosnkową, imbirem i pieprzem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą o cytrynowym smaku. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie mięso pieczemy w 190*C przez 1 godzinę 10 minut.
Do udźców podajemy dodatek ryżu z groszkiem i marchewką. W garnku gotujemy 500 ml wody. Delikatnie solimy i wsypujemy ryż, mrożony groszek i suszoną marchewkę. Mieszamy i gotujemy do momentu wyparowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.06.2016 12:45
smaczne danie
Justi2401 18.06.2016 19:13
Pyszny obiadek :)
halina17 18.06.2016 17:58
Dobre danie : )
Ania321 18.06.2016 12:33
apetyczne danie :)
VioletoweKucharzenie 18.06.2016 11:35
Kruche, pieczone mięso sprawdzi się na każdym obiedzie. Imbir, sól czosnkowa i oliwa cytrynowa nadają mięsu ciekawego smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak